15 нояб. 2009 г., 16:40

Жадна птица 

  Поэзия » Философская
518 0 5

Зажадувах с ангел да запея

и от ангелския чай да си попийна.

Там, сред облаци наперени да седна,

да отпраша във посока неизвестна.

 

Затъгувах своя Бог да срещна

и да видя жарък ли е погледът му.

Там, високо, небеса да ми разтвори,

да премина своя южен бряг от рози.

 

Пропътувах своя път без сенки

и с очи от скреж премрежени.

Там, долу, към омаята на делника

да се върна жадна птица прелетна.

 

 

 

 

 

 

 

© Мариола Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??