3 авг. 2007 г., 23:10

Жадно лято 

  Поэзия
843 0 19
На лятото напуканите устни
отпиват жадно пяна от морето.

Крадат си слънце, дяволито-вкусни

и чистота в парчета от небето.


Отмятат бързо пясъчните гриви
мустангите на летните въздишки.
Понасят шепот устните игриви
и го предат на съкровени нишки.


Но хладна нежност тихо ще зачука
с безшумните и пъстри листопади.
Ще се проврат през лятната пролука
разплисканите цветни водопади.


Нетърпелива есен ще запие
изстиналата пяна от морето.
Великодушно лятото ще скрие
във раклата дълбока на сърцето.

03.08.2007 г.
Дарина Дечева

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??