27 апр. 2011 г., 10:36

Жажда 

  Поэзия » Философская
1190 0 4

ЖАЖДА

 

 

И таз година съм живяла,

ако в дворната градинка съм видяла

да цъфтят кокичета, зюмбюли и божур,

окъпани в небесния лазур;

трендафил още и гергина,

плъзнали по цялата градина…

 

И таз година съм живяла,

ако в дворната градинка съм набрала

ягоди, череши, праскови и сливи

сред глъчка на деца щастливи,

берящи с бузки зачервени

ябълки, малини и джанки зелени…

 

И таз година съм живяла,

ако на нивата съм сяла

памук, пшеница, слънчоглед –

за здраве, радост, щастие и берекет;

събрала съм от полога яйцата пресни

за козунаци и шарени яйца чудесни…

 

И таз година съм живяла,

ако с птиците съм пяла,

поливайки градината, цветята,

летяща боса по тревата,

вдъхвайки аромат на пролетен цъфтеж

и боров въздух – чист и свеж…

© Лиляна Благоева Андреева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??