ЖАЖДА
И таз година съм живяла,
ако в дворната градинка съм видяла
да цъфтят кокичета, зюмбюли и божур,
окъпани в небесния лазур;
трендафил още и гергина,
плъзнали по цялата градина…
И таз година съм живяла,
ако в дворната градинка съм набрала
ягоди, череши, праскови и сливи
сред глъчка на деца щастливи,
берящи с бузки зачервени
ябълки, малини и джанки зелени…
И таз година съм живяла,
ако на нивата съм сяла
памук, пшеница, слънчоглед –
за здраве, радост, щастие и берекет;
събрала съм от полога яйцата пресни
за козунаци и шарени яйца чудесни…
И таз година съм живяла,
ако с птиците съм пяла,
поливайки градината, цветята,
летяща боса по тревата,
вдъхвайки аромат на пролетен цъфтеж
и боров въздух – чист и свеж…
© Лиляна Благоева Андреева Todos los derechos reservados