6 мая 2010 г., 14:56

Жажда 

  Поэзия » Любовная
804 0 2

Жажда

 

За мене си извор, без който умирам,

превръщам се в сянка и се топя,

с жадни устни бавно отпивам

от устните твои жива вода.

 

Жадно в лъчистия поглед се давя,

потъвам в кристални очи-езера,

с ефирна нежност леко попивам

от твоите ресници капки роса.

 

Жадно вплитам пръсти в косите ти,

а те ми дъхат на росни треви,

жадувам да бъда Слънцето в дните ти

и в нощите сини Луна и звезди.

 

Жадувам да галиш с дъха си страните ми,

да рисуваш с пръсти по мойто лице,

с всеки щрих да сбъдваш мечтите ми,

да бъдеш ти пулсът на мойто сърце.

 

Жадувам на гърдите ти в топла прегръдка

морна глава да склоня, да заспя,

от ручея бистър с живителна глътка

вечната жажда да утоля.

 

© АнеблА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??