Жажда
Душата ми жадува да пътува.
Да среща изгреви и брегове.
Сред джунгли и балкани да ликува.
Да гони пясъци и върхове.
Да вика насред диви океани.
По пътища незнайни да върви.
Да чува песента на куп камбани.
Да чувства, че живее, че лети.
Животът ни поднася изненади
и купища тревоги и беди.
Но няма да ни окове в капани,
където не изгряват пак звезди.
© Петя Дичева Все права защищены