5.11.2015 г., 18:03 ч.

Жажда 

  Поезия » Друга
706 0 4

Жажда

 

Душата ми жадува да пътува.

Да среща изгреви и брегове.

Сред джунгли и балкани да ликува.

Да гони пясъци и върхове.

 

Да вика насред диви океани.

По пътища незнайни да върви.

Да чува песента на куп камбани.

Да чувства, че живее, че лети.

 

Животът ни поднася изненади

и купища тревоги и беди.

Но няма да ни окове в капани,

където не изгряват пак звезди.

© Петя Дичева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??