27 янв. 2011 г., 21:40

Жалба 

  Поэзия » Гражданская
498 0 4

Жалба

 

Никой за мене, майко, не плаче,

никой за мен не скърби!

Както пораснах бедно сираче,

тъй и до днес ми върви.

 

Нито съм, майко, нещо откраднал,

нито съм сипал лъжи,

ала до днеска само съм страдал -

чак ми живота тежи.

 

Тебе да питам - как ще ми кажеш,

като в земята изгни,

има ли, майко, мъничко радост

в тия там - бъдните дни?

 

Гледам зората - багри небето

с кървави, майко, зари,

мене ме погва оня зор, дето

с пот от челото струи.

 

Вечер се връщам в празната къща

с празните, майко, ръце,

залъка мой крадецът преглъща,

черпи лъжецa с винце!

 

Ти си ми, майко, спомен едничък,

ала и той ми горчи...

Как да забравя, щом съм обичал?

Как цял живот се мълчи?!?

 

© Даниела Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??