Желание
Сред суматохата на мислите мои,
споходи ме желание да легна на тревата
и дишайки жадно зелената морава
пожелах си да бъда цвете...
Да милвам пеперудата с нежни криле,
да приютя и най-малката мушица
сред своите цветни листа
и да заспя -
очаквайки утрото.
До мен да шуми тревата,
вятърът да носи полъха от мен,
и стъклените капки от росата
да ме покриват като със сатен.
Но аз се замечтах -
почувствах се лека като перце,
като дете на земята -
израснало крехко и нежно,
безгрижно, безгрешно в суетата...!
Поздравявам всички, които обичат природата и всички, които ще я открият отново с настъпването на пролетта! Нека ни носи светлина!
© Сашка Нешева Все права защищены