Apr 5, 2009, 11:15 AM

Желание 

  Poetry » White poetry
1111 0 5

Желание

Сред суматохата на мислите мои,

споходи ме желание да легна на тревата

и дишайки жадно зелената морава

пожелах си да бъда цвете...

Да милвам пеперудата с нежни криле,

да приютя и най-малката мушица

сред своите цветни листа

и да заспя -

очаквайки утрото.

До мен да шуми тревата,

вятърът да носи полъха от мен,

и стъклените капки от росата

да ме покриват като със сатен.

Но аз се замечтах -

почувствах се лека като перце,

като дете на земята -

израснало крехко и нежно,

безгрижно, безгрешно в суетата...!

 

Поздравявам всички, които обичат природата и всички, които ще я открият отново с настъпването на пролетта! Нека ни носи светлина!

© Сашка Нешева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Ефирно пролетно докосване! Очарование! Поздрави!
  • Много нежност и красота лъхат от стиха! Целувки, Саша!
  • Природата ни зарежда постоянно с положителна енергия чрез своето величие и красота. Поздрави за хубавия стих, Сашка!
  • И на мен ми се прииска...Завладяващо е твоето желание.
  • Благодаря Саше! Трогнаха ме думите ти! Светлина по пътя ти и сбъднати мечти, романтично момиче!
Random works
: ??:??