Понякога искам ей-така,
по цветни пътеки да тичам,
понякога искам ето така
на себе си само да приличам.
Не искам да знам,
не мога да искам
на друга съвсем
да приличам.
И тичам си ето така -
на себе си вече приличам,
а някой ми каза -
не те и познах...
А аз се изсмях -
друга видял си,
друга познал си-
така ми отива
да кажа НЕ МОГА,
да кажа НЕ ИСКАМ.
Повярвай, друга познал си,
а хвърлих любовната риза,
на слънце стоя си -
така ми отива.
© Мая Тинчева Все права защищены