17 авг. 2013 г., 23:44

Желание 

  Поэзия
56834 0 7

Поисках...

в празни новолуния

не просто да броя звездите,

а да ги раждам.

Не само да ти спомням

слънцето

с две снопчета лъчи,

а да взривявам

светлини в очите ти,

когато ти е тъмно,

тъмно...

Поисках те...

че някак си

не ми достига

насън да ида полугола,

и във зениците ти

да се спирам

тихо...

А сутрин да рисувам

ореола си.

Поисках...

да си гребна с шепа

от най-живата река

и да изпиваш леко

опитомените ми длани

додето си жаден,

по-жаден...

Поисках всичко

... да ти дам...

© Миглена Цветкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??