17 июл. 2012 г., 13:10

Желания 

  Поэзия » Гражданская
581 0 4

Ако съм птица – нека да съм царска,

ако съм звяр – да бъда единак,

скала да съм – да бъда от високите,

ако съм цвете – нека да съм мак.

 

При всеки полъх вятър да ме гали,

да ми нашепва тайнствени слова,

море да съм – да бъда от дълбоките,

звезда да съм – най-ярката звезда!

 

Ако съм песен – нека съм родопска,

лоза да съм със кехлибарен плод,

ако танцувам – да съм нестинарка,

ако е обич – да е цял живот.

 

Ако съм име – да е Даниела,

във самодива да се преродя,

от чернозем и камък хубост взела,

отново българка и пак жена!

© Даниела Атанасова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??