Ако съм птица – нека да съм царска,
ако съм звяр – да бъда единак,
скала да съм – да бъда от високите,
ако съм цвете – нека да съм мак.
При всеки полъх вятър да ме гали,
да ми нашепва тайнствени слова,
море да съм – да бъда от дълбоките,
звезда да съм – най-ярката звезда!
Ако съм песен – нека съм родопска,
лоза да съм със кехлибарен плод,
ако танцувам – да съм нестинарка,
ако е обич – да е цял живот.
Ако съм име – да е Даниела,
във самодива да се преродя,
от чернозем и камък хубост взела,
отново българка и пак жена!
© Даниела Атанасова All rights reserved.
Поздрав с нещо мое
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=262558