Желания
Искам в поривът на Вятър
поривисто развъртян,
да предчувствувам когато
се заражда Ураган;
искам в песента на птица
във любовната игра,
ако има и частица
болка-да я разбера;
искам блясъка на мълния
с бягащата светлина-
в миг да спре и видя пълния,
тайнствен образ на нощта;
искам със внезапен тътен
да ме грабне Любовта,
искам с ураган попътен
да минавам над Света...
... Искам във свободен полет
да летя със Мисълта-
разпилял мечти на воля,
но от тях спасил една:
-сутрин щом денят започва
да отмерва часове-
предложение за Обич
винаги да ме зове!...
22.08.2013.
© Коста Качев Все права защищены