2.02.2020 г., 19:48 ч.

Желания 

  Поезия » Друга
332 0 0

 

Желания

 

Искам в поривът на Вятър

поривисто развъртян,

да предчувствувам когато

се заражда Ураган;

 

искам в песента на птица

във любовната игра,

ако има и частица

болка-да я разбера;

 

искам блясъка на мълния

с бягащата светлина-

в миг да спре и видя пълния,

тайнствен образ на нощта;

 

искам със внезапен тътен

да ме грабне Любовта,

искам с  ураган попътен

да минавам над Света...

 

... Искам във свободен полет

да летя със Мисълта-

разпилял мечти на воля,

но от тях спасил една:

 

-сутрин щом денят започва

да отмерва часове-

предложение за Обич

винаги да ме зове!...

 

 

22.08.2013.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??