На средностатистическия мъж
у нас се падат по жена и половина:
кога, къде, с кого поне веднъж
ще трябва да делиш наполовина?!
Ако жените ти пък станат две,
дали ще ощетиш с това съседа,
или онуй, ревнивото конте,
което своята жена под лупа гледа?!
Ако пък имаш три до пет жени,
дали ще те упрекнат: Безобразие!
Безбожник е! Недей ни го хвали –
което "може", плод е на фантазии!
Ако пък имаш цял харем с жени,
дали ще са спокойни в Абсурдания
и шейхът ù дали ще се смути,
че твои са най-страстните желания?!
Да, знае се, че трудно без жена
мъжът ще оцелее и година,
но даже и една да му е тя,
той трябва да е мъж и половина!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены
мъжът ще оцелее и година,
но даже и една да му е тя,
той трябва да е мъж и половина!"
Страхотна поанта! А ти наистина си мъж и половина! Така смело ме защити! Коментирала съм хумористичното ти стихотворение и преди това, защото още при публикуването му то ми е направило силно впечатление.
Още веднъж - браво!