Jul 30, 2011, 6:30 PM

Жена и половина 

  Poetry » Humour
1027 0 14

На средностатистическия мъж

у нас се падат по жена и половина:

кога, къде, с кого поне веднъж

ще трябва да делиш наполовина?!

 

Ако жените ти пък станат две,

дали ще ощетиш с това съседа,

или онуй, ревнивото конте,

което своята жена под лупа гледа?!

 

Ако пък имаш три до пет жени,

дали ще те упрекнат: Безобразие!

Безбожник е! Недей ни го хвали –

което "може", плод е на фантазии!

 

Ако пък имаш цял харем с жени,

дали ще са спокойни в Абсурдания

и шейхът ù дали ще се смути,

че твои са най-страстните желания?!

 

Да, знае се, че трудно без жена

мъжът ще оцелее и година,

но даже и една да му е тя,

той трябва да е мъж и половина!

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??