Жена на токчета
Жена на токчета прекосява деня,
тя е различна, над бариери,
познава маските във света,
знае да стъпя - къде и кога с маниери!
Тя, гледа в очите, без лицемерие,
чувствата и говорят, без глас,
в душата си носи свое доверие -
на токчета преминава света!
Почукват под тях старите грешки
от амбиция, страх, ограничения,
не носи перфектност, няколко смешки
под ревера от вчера - за сравнение!
Вечер събува обувки на прага
и влиза в свят на мечти и творения,
под звезди - толкова крехка и малка,
да се изпее в едно стихотворение!
© Елеонора Крушева Все права защищены