10 мая 2013 г., 07:48

Жените, които обичат мъжа ми 

  Поэзия » Любовная
742 0 6

ЖЕНИТЕ, КОИТО ОБИЧАТ МЪЖА МИ

 

Жените, които обичат мъжа ми,

от мен трижди готвят по-вкусно,

те никога повод не търсят за драми,

не стискат обидено устни.

 

Привикват със всичките мъжки капризи

и страст, сякаш скрита под нокът.

А друг да му глади кирливите ризи

или пък да вади - на показ.

 

И всички женици, с които напразно

насън моят мъж ме е лъгал,

се чувстват излишни - и в делник, и в празник -

подхвърлено зарче на ъгъл.

 

Еднакво далечни и дяволски близки,

те пазят статута на музи,

как брачния чул и една не поиска,

дори на шега, да нахлузи.

 

Жените, които обичат мъжа ми,

обществена тайна са значи:

какво ли на всяка остава след мама,

освен гроба му да оплаче...

 

© Ивайло Терзийски Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??