30 нояб. 2008 г., 12:56

Жива е 

  Поэзия » Юмористическая
870 0 20
 

Подземната река от думи

днес прокърви измежду скуката.

Възрадвах се.

Разцъфнах румено.

И хвърлих плетката и куките.

Затърсих листите и молива,

забравени отдавна в ъгъла

и тихичко на глас се молех:

„Дано, дано да съм се лъгала.

Подземната река от думи

я обявявах за пресъхнала."

О, Господи! Какво безумие?!

Отново жива и настръхнала...

 

© Валентина Шейтанова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??