Живеем... Колкото да кажем „раз”
и вече няма ни.
Какво оставяме след нас -
в това е драмата...
Добри дела и честен труд
и скромност чиста.
За да си тачен, помнен, чут
кураж се иска.
Ти може да не си герой
с безброй заслуги.
Ала за истината в бой
с лъжци, влечуги
щом влизаш смело, разярен,
без да се жалиш,
за правдата щом си решен
да се самозапалиш,
животът ти е имал цел
и път, и смисъл.
И към звездите си поел,
изпълнил мисията.
© Нина Чилиянска Все права защищены