Живей, но не за съжаление,
а за мечти и уважение!
Търси във всичко вдъхновение
и ведро, чисто настроение!
Живей, но не за чуждо мнение,
а за усмивка без съмнение!
Живей за мъдрото прозрение,
а не за тънкото вълнение!
Живей за истината проста,
дори да се люлее моста!
Живей и стискай здраво лоста
и смачкай на змията злостта!
Живей, но не за съжаление,
а за житейското прозрение!
Прегръщай всяко изпитание,
което ти дарява знание!
Живей и никога не спирай,
а опит и любов събирай!
Не се терзай от отчаяние,
а знай, че всичко е призвание...
© Наташа Басарова Все права защищены
Иначе, така си е, но на дела е трудното, то, с думите е ясно...
Поздравявам те.