8.06.2023 г., 21:21 ч.

Живей 

  Поезия » Гражданска
125 0 1

Живей, но не за съжаление,

а за мечти и уважение!
Търси във всичко вдъхновение
и ведро, чисто настроение!

 

Живей, но не за чуждо мнение,
а за усмивка без съмнение!
Живей за мъдрото прозрение,
а не за тънкото вълнение!

 

Живей за истината проста,
дори да се люлее моста!
Живей и стискай здраво лоста
и смачкай на змията злостта!

 

Живей, но не за съжаление,
а за житейското прозрение!
Прегръщай всяко изпитание,
което ти дарява знание!

 

Живей и никога не спирай,
а опит и любов събирай!
Не се терзай от отчаяние,
а знай, че всичко е призвание...

 

© Наташа Басарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Малко, като от лексикон, или книга за ползите от положителната нагласа и енергия 😊
    Иначе, така си е, но на дела е трудното, то, с думите е ясно...
    Поздравявам те.
Предложения
: ??:??