Деца прекрасни, благогласни птици,
ще бъдем ли приятели добри?...
Сред вас са светлогледи ученици
на български будители, нали?...
Деца, живейте волно в Добротвория –
сърдечни, с чисти мисли и ръце!
Да пазим родно слово, дух, история!
И нека радостта ви да расте!...
Да бъде красотата в Чудноцветия!
Помнете буквите от А до Я!
Училището слънчево да свети!
Обичайте и пейте от душа!...
Марин Тачков
юли 2017 г.
© Марин Тачков Все права защищены