4 мар. 2012 г., 11:25

Живот 

  Поэзия
472 0 0

Живот

 

В я р а.

Какъв ли ще е животът,

ако я няма вярата.

Стремежът към постигане,

на така желаните цели.

С и л а.

Без нея дали бихме могли

да се изправим на крака.

Да продължаваме

след всеки удар, който ни поваля.

К р а с о т а.

Какъв би бил животът без красота,

без синьото небе и шума на реките.

Цветята и песните на птиците

без ценните малки неща.

М е ч т а.

Какво ли ще е ако не мечтаем,

без полета из облаците, отнесени за миг.

Онзи кратък момент, малкото премигване,

а после отново сблъсък с реалността.

Л ю б о в.

Това нужно и силно чувство,

което те завладява бързо.

Задържа те в мрежите си,

докато не те плени напълно.

Живот.

Без вяра, сила, красота, мечти и любов.

Това живот ли е …

© Веселин Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??