Поникна.
Расна
и порасна.
Напъпи -
после разцъфтя.
Разпръсна цвят в ухание и блесна...
прикани с чар една пчела.
С прашец от Свят-миниатюра.
С нектар.
С изкусни багрила.
Не скрила сладките богатства,
недра запяли своя псалм.
Несетно
нямо...
и безвластно
се жлътна
жална, крехка
в свян.
А после гордо,
непонятно,
с вихрушка
литна
мирна
в плен!
© Искра Радева Николова Все права защищены
Животът ни кратък,живей го с любов!(от мен)Поздрави!