Живот
Едно е времето
- сух тропик
ветрее колагена
и блясъка угасва
корито на река,
окаменели орбити
бразди върху
пръстта – безплодие.
Зимни коледи...
и все пак кълнове...
Една стърчи
навръх стеблото,
мечтата ми! Да не загине,
я поливам винаги
с жажда
и наивност.
© Златина Георгиева Все права защищены