Сътвори дихание на нежност,
в която се крие доброта.
Сътвори от мрака слънце,
в която да изгрее онзи лъч от последната зора.
Сътвори път на мечтите,
в който се крие искреност и любов.
Сътвори свят, в който всеки да живее,
вяра, в която всеки да уповава
своята надежда, своята молитва.
Сътвори и мен, ако можеш,
с вяра, мечти и любов.
Сърцето в мен да остане реликва -
да бъде чисто и непроменено
в света прекрасен, в света нов.
Милан Милев
8.12.2008
© Милан Милев Все права защищены