21 нояб. 2023 г., 20:54

Живот va bank 

  Поэзия » Любовная
144 1 3

ЖИВОТ VA BANK

 

От всяка пряспа ме боли,

и всякоя снежинка пари,

кашмирените ти поли

се веят в моите кошмари,

спря бирата да ми горчи

и вече не сладни тютюнът,

без хубавите ти очи

заспивам нощем нецелунат,

и нито черквата е храм,

и нито кръчмата е свята! –

и сигурно ще пукна сам

с плонж от ръба на необята,

или ще свърша във приют –

плетач на кукувичи прежди,

сархош, изгубил на барбут

кесийката си със надежди,

На този свят – случаен гост,

тъй ще си тръгна – непотребен...

 

Поне играх на „Всичко коз!”

va bank живота си –

за тебе.

© Валери Станков Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??