8 сент. 2011 г., 21:38

Животът е кръговрат 

  Поэзия
1418 0 2

На земята се ражда животът

от малките илюзии на страстта.

От палавата игра между влюбени,

обсебила вибрациите на плътта.

 

Родиш се внезапно в някаква стая,

в някакво село или град.

Там растеш и там остаряваш,

тупуркал върху земя няколко ара.

 

И все забързан, все угрижен и припрян,

на стремето смълчано яздиш в кръг.

Дребните радости пренебрегнал,

от проблеми повтарящи се всеки път.

 

Под нозете ти земна твърд мълчи,

а над главата кълби небе безкрайно,

от чиито потулени чешми

изтича времето, надеждата и твоя край...

 

Животът е кръговрат. Животът е вълнение,

но завършва незнайно кога и как,

там горе, сред космическия вакум,

непознаващ нито порив, нито отчаяние.

© Миночка Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Хареса ми! Наистина животът е кръговрат всеки в своите въртежи забравящ, че и други има около нас....
  • Кръжение или т.н обездка!
    "Учебник за кандидат подофицера" 1937г.
Предложения
: ??:??