Животът е Път
Животът е Път.
Към себе си и светът.
Грапав е Пътят,
и чепат е Животът.
Пресичат се разстояния -
в пътища и безпътици.
Блъскат се въпроси
и хвърлени истини.
Преглътнати думи
белези от рани оставят.
Извърви пътя, човеко.
На всяка крачка
с обич в дланите
капка доброта оставяй.
Облечи я с късче човечност.
Тогава свободен Пътя ще извървиш.
Пътя към себе си и света.
Пътя, наречен Живот.
©Ванко Николов (Starkmaster ®vn)
© Ванко Николов Все права защищены