15.10.2013 г., 2:00 ч.

Животът е Път 

  Поезия » Друга
428 0 0

Животът е Път

 

Животът е Път.

Към себе си и светът.

Грапав е Пътят,

и чепат е Животът.

Пресичат се разстояния -

в пътища и безпътици.

Блъскат се въпроси

и хвърлени истини.

Преглътнати думи

белези от рани оставят.

 

Извърви пътя, човеко.

На всяка крачка 

с обич в дланите

капка доброта оставяй.

Облечи я с късче човечност.

Тогава свободен Пътя ще извървиш.

Пътя към себе си и света.

Пътя, наречен Живот.

 

©Ванко Николов (Starkmaster  ®vn)

© Ванко Николов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??