11 авг. 2012 г., 14:15

Животът го научи! 

  Поэзия
461 0 2

Да, прави сте -

животът учи,

предаде му урок,

след тежките години,

които преживя на улицата,

изкарвайки пари с нечисти сделки

как да оцелее…

Първо, научи го на математика,

 да спре да се раздава,

за да няма на края равносметка,

аз дадох повече, а те не оцениха…

После, научи го на физика:

"всяко действие си има равно по-големина

и обратно по посока противодействие"

или приложено на практика,

ако някой нарани те,

отмъсти му…

След това, научи го на философия

"око за око, зъб за зъб"

и втори раздел -

"само силните оцеляват".

С годините предаде му

всички необходими уроци…

Как да се превърне в машина

за бой,  машина за вадене на пари

и как да има всяка жена

или кола, която поиска!

И за всичко това,

този хубав негов живот,

поиска "безбожно ниска цена",

за да има всичко и всички,

да спре да бъде човек!

 

 

Един ден, виждайки го за последно,

ми прошепна объркан:

- Обичам те, и си замина…

Защо ли?

Защото животът му хубав

не беше пропуснал

последния най-важен урок

по митология, а той гласеше:

Любовта не съществува!

© Магдалена Динева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??