Да, прави сте -
животът учи,
предаде му урок,
след тежките години,
които преживя на улицата,
изкарвайки пари с нечисти сделки
как да оцелее…
Първо, научи го на математика,
да спре да се раздава,
за да няма на края равносметка,
аз дадох повече, а те не оцениха…
После, научи го на физика:
"всяко действие си има равно по-големина
и обратно по посока противодействие"
или приложено на практика,
ако някой нарани те,
отмъсти му…
След това, научи го на философия
"око за око, зъб за зъб"
и втори раздел -
"само силните оцеляват".
С годините предаде му
всички необходими уроци…
Как да се превърне в машина
за бой, машина за вадене на пари
и как да има всяка жена
или кола, която поиска!
И за всичко това,
този хубав негов живот,
поиска "безбожно ниска цена",
за да има всичко и всички,
да спре да бъде човек!
Един ден, виждайки го за последно,
ми прошепна объркан:
- Обичам те, и си замина…
Защо ли?
Защото животът му хубав
не беше пропуснал
последния най-важен урок
по митология, а той гласеше:
Любовта не съществува!
© Магдалена Динева All rights reserved.