19 янв. 2018 г., 10:25  

Единение 

  Поэзия » Философская
481 1 4

ЕДИНЕНИЕ

 

Аз не живея!

Аз съм самият живот!

Винаги бил съм

тук под небесния свод.

Аз съм животът –

радостен, тъжен, щастлив.

Аз съм животът –

истински, вечен, красив.

Аз съм вселена.

Аз съм безкрайност и край,

в мене се раждат

вечните пъкъл и рай,

в мене е всичко –

адската жега и мраз,

в мене се борят

вопли, копнежи, екстаз,

в мене са сбрани

всичките твари чудесни,

в мене бушуват

музика, тонове, песни,

в мене живеят

цялата гадост и чар,

в мене се чува

воят на горския звяр…

 

Аз съм безброя,

вечно ще дишам и расна,

в мен е покоя,

в мен е зората прекрасна,

никога не ще угасна…

 

Аз не живея, Животът живее чрез мен,

Ние сме изгревът в първия пролетен ден!

© Раммадан Л.К. Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??