18 дек. 2006 г., 23:14

Животът ми - едно пътуване 

  Поэзия
1036 0 11

Животът ми – едно пътуване

 

 

Влакът лети.

Колелетата тракат.

Пътувам нанякъде.

Спирки и гари.

Хорица

всякакави -

качват се,

слизат,

крещят

или тихо

говорят,

някои

в движение

скачат

GSM-ът звъни -

теле-фонни приятели:

«Мила,

здравей.

Пътуваш ли?

Накъде?» -

както винаги

любопитни.

«Накъде ли?

Напред!

Май вече

ви казах -

не ровете

в душата ми...»

Но те продължават

както винаги -

добронамерени

и лицемерни...

Качват се,

слизат...

Отново

оставам сама

както винаги...

Край прозореца

мяркат се

хергелета

подивели коне

сред хълмове

есенни

и голи

дървета

с окапали

жълти листа...

Къщи,

градчета,

села...

И...

...прелита

мимолетно видение -

виждам

душата ми

да виси

на въже

като  

парцаливо

пране

в мръсно

циганско

гето...

Влакът лети...

Край него
минават

гари

и спирки

и хора...

Забързани

кръстосват се

пътища

Пътуваме

глупаво търсещи  

нещо и някой

сред вихъра

на това

въртеливо

движение -

центробежните сили

изхвърлят

далече

вярност и вяра,

надежда...

Поглеждам

във скута си -

плюшено мече -

купих го някога

за умиращо

малко момче...

Отварям прозореца

и го подарявам

на магьосника-вятър -

той знае кому

да го занесе...

Животът ми...

...кратко

самотно

пътуване

напред и нагоре

по спиралата

Вечност

през

смешни

и жалки

суети

и илюзии...

 

17.12.2006г.

© Даша Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Поглеждам

    във скута си -

    плюшено мече -

    купих го някога

    за умиращо

    малко момче...

    ...
  • Поздравявам те!
    Харесва ми!
  • Разбира се, че винаги има едно "НО" до следващото "НО", Ина.
  • Още нещо, което ми хареса:
    "...Любовта е само усложнение.
    Нещо, от което ти горчи..."
  • И това също ми хареса:
    "...мене с цинизми наричаш,
    него силно обичаш,
    а нея разиграваш..."
  • И това също:
    "Като разгонен звяр той изненада ги...
    Грубо, вулгарно, без срам ги изчука..."
  • Благодаря, а на мен ми хареса това:
    "Те осем са:
    седем малки белега
    и един голям."
  • Чудесен стих!Поздрави!
  • Не може всичките ти приятели да са такива.Може би просто са по- обикновени хора и не са на твоето ниво?
  • Целият ни живот е едно пътуване!!!
    Хареса ми Даша!!!
    Поздрави
  • Харесва ми!
Предложения
: ??:??