Ореолът на съдбата
скри с воала си света.
Потопи се в тишината,
във живота той се вля.
Птицата на моя полет
с трепет в бездната се взря.
В ням копнеж очи притвори,
скочи с радост в пропастта.
Там страхът я блъсна силно,
ослепи я и така,
със съзнание безсилно,
тя пропадаше в нощта.
Спускаше се със пороя.
Знаеше - дори за миг,
щом очите си отвори,
горест ще я заслепи.
Не, недей, не ми помагай!
Падам, но не ме спасявай -
не отнемай на душата
радостта от тъмнината.
Свещ във мрака - вече зная
блясък в мрака как да вая -
трябва, за да осъзная,
че дори сега съм в рая.
Восък, пламък, светлина -
тяло, разум и душа -
форма, принципи и същност -
там, където съм, се връщам.
Да, ще изгоря, но зная -
моят дом е тук, в безкрая.
© Елина Гюдорова Все права защищены