25 янв. 2011 г., 10:22

Жребий 

  Поэзия
417 0 1

ЖРЕБИЙ

Днес  отново  заваля - да  ни  пречисти.

Зимата  напомни  с  вихрушки  -  снежни.

Сняг облече  земята  -  родна.

И грейнаха в сърцата ни усмивки нежни.

Зимата отново долетя - децата да зарадва.

Да  грейнат  с  топлина  телата  слаби.

Да  изчисти  сърцата  ни  -  тъжни.

Денят ни  да  започва  пак  - на  чисто.

Да  няма  повече  измамна  суета.

Любовта  ни  да  е  кристално  бяла.

Душите  ни  да  станат  великодушни.

А  грехът  да  няма  място  -  вкъщи.

И  пак  навяват  преспи  -  без  пъртини.

Светът  е  чист - и  то... за  дълго.

Остават  глухи  само  заспалите  души.

Снегът е бял, а жребият - мнозина да са чисти.

© Крисимира Найденова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??