4 дек. 2008 г., 09:54

Жътва 

  Поэзия
393 0 3
ЖЪТВА


В родилна треска е цялата земя,
слънчеви игли забиват се в нея.
Безкрайни пътища от прах димят,
а птиците слънчасали немеят.


Ръцете хищно повалят жито зряло.
Със остър сърп режат пъпната му връв.
Сред класове на сянка слънцето е спряло.
и пот се лее от мене като кръв.


Във огнен ад замесвам пот и жито.
Нивата очаква наесен пак да сея.
В мен се прокрадва надежда скрита.

… Отново ли ще жъна плод от нея?

© Мимо Николов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??