12 сент. 2021 г., 23:12  

Предесенно 

  Поэзия » Любовная
417 8 9

 

Студено е, и синьо. С дъх на дъжд.

Предесенно. Типично за раздяла.

Умирам и се раждам наведнъж

в окапалите дни от календара.

 

Сега нощта горчи, като пелин.

Не ми се нравят нейните балади.

Предесенно със тебе си мълчим

в окапалите дни от стара радост.

 

Не ми отива сивкавия лик.

Не ми се слушат твоите мълчания.

Предесенно животът става миг,

а връзката ни – трудно разстояние.

 

Не ми се бори. Нито пък на теб.

Не ми се сглабят пъзели отново.

Луната зее в тъмното небе.

Сърцето ми тежи като олово.


Не вярвам, че отново ще летя.

На приказки не вярвам, и поличби.

Преди съвсем да рухне любовта

тръгни си, сякаш че не си обичал.

 

 

 

 

© Деница Гарелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??