Кафето
"Всички обичат Реймонд" имаше филм.
Но кафето не всички обичат.
Или със захар го обичат.
А не го обичат защо - зависими ги прави.
Кафето, тютюна, алкохола - психотропни
Леко вещества са.
Духове съдържат, идея за разум друг дават.
Не е сам човек тогава, и не негов е духът тоз.
Но за всички храни, плодове, да се каже същото може.
Кафето, тютюна, чаят черен подобни са.
Вкусът горчив пре-прелестното сладко владее.
Открий му се, издръж го.
Духът си така закаляваш.
Духът без сила е като човек без пари.
Духът лошото обича, защото в него се сила - или хубавото крие.
И така - кафето опитай да го пиеш бавно, без захар.
Помоли го да ти даде ден съдържателен-успешен.
И гледай-виж какво ще се получи.
Успех ще имаш несъмненно.
Към веществата със "сол" отнася се то.
А "сол" означава сила натрупана.
В девойката млада красива какво има - сол!
Солта е винаги горчива, защото енергия слънчева в нея има.
Солта е на Слънцето проекция земна.
Горчивият тютюн, горчивото кафе, горчивият чай черен - сол е това - вещества с психотерапевтичен ефект.
Но малко е това, за усъвършенстване и цели достижение да се използват могат те.
Като се "говори" с духът техен.
Опиянението леко на живота не пречи.
Но да се владее състоянието, духа и веществото трябва!
Едно кафе на ден стига.
Тютюнът дъвчи и след задържане-отпускане ивестно изплюй сокът негов.
И лула да се пуши може, но това е акт силен, ритуален, рядък - с дух учител ти общуваш.
"Чиста водица - мирна главица"
Но кафето е вариант с леко мътна водица със сол.
"Солта" тази в чушлетата люти, в лука кромид съдържа се също.
Мъжът обича жените млади заради солта, сладостта и аромата на плодовете техни!
Ако пиете кафе - на кафето слава.
Иначе - на чая, на тютюна - вино, ракия и психотропите други тук са.
Няма начин да не обича човек солта.
За на битието смисъла говори му тя!
На Велес - на солта господар - слава.
Кафето съединява и хората в момент единствен.
И те търсят един в друг разум, идеи - сол.
Слава на кафето, на Слънцето и на солта у съществата живи!
Амулетите, талисманите, камъните и те сол съдържат.
Те "кафе" са също.
Всяко прославяне - вход в битие някакво е.
И дело всякакво също.
Живей живот целенасочен.
Не прославяй, не общувай с това, което не ти служи за нещо.
Трезвостта обичай - на слънцето тя служи, на живота!
И от духовете други във веществата "солни" далеч не стой!
Ура
Лесничея
© Леснич Велесов Все права защищены