11.06.2023 г., 11:05 ч.

Кафето 

  Поезия » Свободен стих
211 0 0

Кафето

 

"Всички обичат Реймонд" имаше филм.

Но кафето не всички обичат.

Или със захар го обичат.

А не го обичат защо - зависими ги прави.

 

Кафето, тютюна, алкохола - психотропни

Леко вещества са.

Духове съдържат, идея за разум друг дават.

Не е сам човек тогава, и не негов е духът тоз.

 

Но за всички храни, плодове, да се каже същото може.

Кафето, тютюна, чаят черен подобни са.

Вкусът горчив пре-прелестното сладко владее.

Открий му се, издръж го.

 

Духът си така закаляваш.

Духът без сила е като човек без пари.

Духът лошото обича, защото в него се сила - или хубавото крие.

И така - кафето опитай да го пиеш бавно, без захар.

 

Помоли го да ти даде ден съдържателен-успешен.

И гледай-виж какво ще се получи.

Успех ще имаш несъмненно.

Към веществата със "сол" отнася се то.

 

А "сол" означава сила натрупана.

В девойката млада красива какво има - сол!

Солта е винаги горчива, защото енергия слънчева в нея има.

Солта е на Слънцето проекция земна.

 

Горчивият тютюн, горчивото кафе, горчивият чай черен - сол е това - вещества с психотерапевтичен ефект.

Но малко е това, за усъвършенстване и цели достижение да се използват могат те.

Като се "говори" с духът техен.

Опиянението леко на живота не пречи.

 

Но да се владее състоянието, духа и веществото трябва!

Едно кафе на ден стига.

Тютюнът дъвчи и след задържане-отпускане ивестно изплюй сокът негов.

И лула да се пуши може, но това е акт силен, ритуален, рядък - с дух учител ти общуваш.

 

"Чиста водица - мирна главица"

Но кафето е вариант с леко мътна водица със сол.

"Солта" тази в чушлетата люти, в лука кромид съдържа се също.

Мъжът обича жените млади заради солта, сладостта и аромата на плодовете техни!

 

Ако пиете кафе - на кафето слава.

Иначе - на чая, на тютюна - вино, ракия и психотропите други тук са.

Няма начин да не обича човек солта.

За на битието смисъла говори му тя!

 

На Велес - на солта господар - слава.

Кафето съединява и хората в момент единствен.

И те търсят един в друг разум, идеи - сол.

Слава на кафето, на Слънцето и на солта у съществата живи!

 

Амулетите, талисманите, камъните и те сол съдържат.

Те "кафе" са също.

Всяко прославяне - вход в битие някакво е.

И дело всякакво също.

 

Живей живот целенасочен.

Не прославяй, не общувай с това, което не ти служи за нещо.

Трезвостта обичай - на слънцето тя служи, на живота!

И от духовете други във веществата "солни" далеч не стой!

 

Ура

 

Лесничея

© Леснич Велесов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??