27 авг. 2008 г., 23:28

Кажи ми... 

  Поэзия
685 0 3
 

Кажи, че още имаш сили

за сетен път да кажеш  „Спри".

Кажи, че още можеш нощем

да сънуваш със отворени очи.

Кажи, че можеш да ме будиш

със страст, прииждаща отвътре.

Кажи ми  как  любовта ти спи,

да я събудя, за да зазвучи

под пръстите ми, като струна на китара.

Кажи ми пак, че се отказваш!

Кажи ми, че се мъчиш да избягаш.

Кажи ми, че  отново ме наказваш

за болката от моето нехайство

и кратките ни мигове вълшебство.

Аз със благодарност ще ти кажа:

Те, думите, бяха като клада!

Изпитваха последната ми нежност

и чувствата ми разпиляваха небрежно.

Оголваха мечтите ми без милост,

но все по-устремена с теб се будех,

знаейки, че трябва да си тръгна.

В очите ти преглътнати сълзи

в ръцете ми да могат да останат

две парещи следи от любовта ни.

 

© Радка Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много хубаво, поздравления! Хареса ми, продължавай да твориш!
  • Много хубаво!!! Поздравления, Радка!!!
  • "Кажи ми как любовта ти спи,
    да я събудя, за да зазвучи
    под пръстите ми, като струна на китара."

    Не трябва да ти казва - направи го сама...

    Хареса ми!
    Поздрав!
Предложения
: ??:??