- Как се лудва по любов нечакана,
идвала набързо и отдавна?
- Как се плаче със сълза изплакана,
ден и нощ таена до забрава?
- Как се тича през поле от камъни
със нозе замръзнали и боси?
- Как тупти едно сърце ограбено,
хвърлено безмилостно да проси!?
- Как държиш се на ръце над ямата,
щом под теб земята се отваря?
- Как угасваш, без да гасне пламъка,
в две очи, що всяка нощ затваряш?
- Как се стига до това привикване
със звука от счупване отляво?
- Как не падаш, щом веднъж на никога
си намерил обич, вярно рамо?
- Как сълза, целувка и усмивка
са надежда, буря и печал?
В свят такъв, едва с една завивка
как въобще човек е оцелял?
- Питаш "как", и ето, ще ти кажа.
Стискай зъби и помни това:
"Тежи... обаче ако се откажа,
Той ще ме смачка. Ще се проваля!"
© Любимата Все права защищены