3 янв. 2012 г., 18:52

Как да мразя? 

  Поэзия » Любовная
573 0 1

Кажи ми, мамо, как да мразя,

когато силно съм обичал?

От тежка мъка как да пазя

сърце, с което съм се вричал?

 

Със черни мисли как да скрия

луната, дето пак наднича?

В душата скъсана да свия

това, което ми предрича?

 

Че в нощ такава тъмноока,

щом вдигна поглед към небето,

ще видя звездната посока,

диктувана ми от сърцето.

 

Когато любовта избяга,

не ще я мразя и отричам!

От ляво дълго ще ме стяга,

напук на всичко - ще обичам!

© Евгения Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??