Луната в небето изгря
пътека в морето постла
как искам по нея да тръгна
света да обгърна
да видя различни места
красиви, чудовни
и даже съдбовни
да пипна северен лед
на юга звездите да видя
дървета, животни
и хора от други земи
аз моята малка, голяма земя
да проуча,
а после кат
прелетна птица
да се завърна дома.
© Румяна Щерева Все права защищены