18 сент. 2009 г., 11:39

Какво ли би било, ако се срещнехме 

  Поэзия
530 0 3

 

Като съквартирантки на душата ти сме -
за всяка има стая,
на пръсти стъпваме,
не смеем да празнуваме,
по-тихи сме от сенки.

Една е нощна смяна, друга – дневна,
почистваме след себе си,
подреждаме душата ти,
измиваме калта на времето,
излизаме и влизаме.

Какво ли би било, ако се срещнехме?
Дали ще си приличаме по нещо?
Ще плачем ли?
Ще викаме ли яростно?
Ще стихнем ли?
Ключа ще върнем ли?

 

 

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??