18 апр. 2017 г., 23:29

Какво ли да ти дам? 

  Поэзия » Любовная
379 0 1

Нямам какво да ти дам
на посоки е моето утре -
разпиляно сред дълго очакване 
мигновено сред толкоз несбъдване.

 

Прегръщам и бурята в себе си 
за секунди разрастваща,
бавно стихваща -
разрушавам и днес пределите 
на живота, на рамките...с римите.

 

Разлюляват се тихо мечтите ми
ту клонят към несбъдване,
ту прелистват в душите ни
отдавна забравени полуистини.

 

А кинжалът ли...? Е той е в мене... -
и гори, и кърви, и не спира
да разцепва тленното в мене,
а душата - тя е птица еднокрила.

 

Понякога се сещам само,
че разлюляваше ти мойто утре,
но днес си само
един дъх, сълза, едно неслучване.

 

Какво ли да ти дам...?
Освен,Кинжалът дето ти забоде -
дълбоко в моето сърце остана рана,
белег... и кървав мрачен  спомен. 


Я.К

© Yana Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Да, сърцето помни такива рани, но ги преболедува и се учи. Ако се опре на Надеждата и Вярата, ще се изправи и ще продължи. Поздравления, Яни!
Предложения
: ??:??