2 авг. 2021 г., 00:16

Какво му трябва на човек 

  Поэзия
1175 1 0

Какво му трябва на човек?

Една България му стига!

А ако има и късмет,

ще си живее като в книга.

 

От морски бряг до остър връх,

през равнини от житни ниви,

от красотите си без дъх...

Европа може да завиди.

 

И завистта подлага крак

да те препъне в битието,

а Господ е направил знак,

че българско Му е сърцето.

 

Тук всичко има без живот,

но скоро и това ще има.

Пробужда се един народ

като мечок след люта зима.

 

И щастието като цвят

ще разцъфти и ще ухае...

От остър връх до морски бряг

ще бъдем на земята, Рая...

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??